Offisielle portalen for Rallyhedemarken | by NMK Hamar

Pressemelding 2-18

Vi har gleden av å ønske velkommen til  «Høstens vakreste eventyr», Rally Hedemarken 2018. Et arrangement med lange tradisjoner, som er kjent for spektakulære etapper både for utøvere så vel som publikum.

Sommeren i år har vært tørrere enn på lenge, og dette har medført utvidet beitesesong i store deler av Hedemark. Dette gjelder også i noen av de områdene vi tradisjonelt har hatt fartsetapper, som i Løten og Stange kommune. Da disse områdene i år ble utilgjengelige, ga dette oss noen utfordringer. Etter mye arbeid, velvillige grunneiere og oppsittere har vi etter vår mening, et program med fartsetapper som vi er sikre på vil bli godt mottatt.

Arrangementet vil gå i Ringsaker og Hamar kommune, og er totalt ca. 295 km, hvorav ca. 105 km som er fordelt på 6 fartsetapper som hver kjøres to ganger. Vi har tatt i bruk noen av de «gamle» etappene, og lagt til noen nye elementer.

Løpets base, mål og Parc Ferme vil være på Scandic Ringsaker. Start, serviceplass og publikumsprøve vil være på Vendkvern Motorbane.

Vi vil komme nærmere tilbake til etappene med egne etappebeskrivelser, men vil her kort angi løypetraséen.

Første fartsetappe er «SS1/7 Kløvstadhøgda» nord for Moelv. Deretter  «SS2/8 Messnali» som vi kjører sydover og med transport videre ned til «SS3/9 Kluftmoen».  En etappe som blant annet inneholder den spektakulære og publikumsvennlige «Gallis Crest» kjent fra Rally Norway. Etappen går videre ned til Byflaten og har målgang ved Jemli.

Transportetappe opp til Brumundsaga hvor «SS4/10 Mauset» etappen vil starte, og med målgang i Nybygda.  «SS5/11 Vangsåsen» er identisk fra 2017 og vi avslutter med publikumsetappen på «SS6/12 Vendkvern».

Etter målgang på Vendkvern, vil det være ca. 20 min regulering før de går inn til service. Første bil vil være der ca. kl. 11.00 og gå ut fra service ca. kl 12.00

Samme runden kjøres igjen og vi vil ha målgang ved Scandic Ringsaker, med første bil ca. kl 15:30. Her vil også premieutdelingen foregå tidligst kl 18:00.

Følg med på rallyhedemarken.no for videre informasjon.

Vi ønsker publikum, deltakere, servicefolk og ikke minst funksjonærene velkommen til en fartsfylt dag på ”Hedemarken”!

 

Ved spørsmål kontakt:

Løpsleder Rally Hedemarken 2018
Børger Brænd Mobil: 979 72 322

Hamar 21.08.2018