Offisielle portalen for Rallyhedemarken | by NMK Hamar

Rally Hedemarken avslutter årets NM

Det blir fartsfest på Hedemarken når årets rally-NM skal avsluttes på lørdag. Rundt 80 biler vil starte fra Vendkvern Motorbane og Ole Christian Veiby fra Kongsvinger kan sikre seg sin første NM-tittel i rally.

Arrangøren, NMK Hamar, har i år funnet frem fartsetapper fra Stange, via Hamar til Ringsaker. Etappene er en blanding av tidligere klassikere og noe nytt.

Deltagerne skal kjøre hele 11 fartsetapper, og alle kjøres på lørdag. Totalt utgjør etappene 102 km. Det er spesielt tilrettelagt for publikum på flere av etappene. Blant annet kjører deltagerne to ganger inne på Vendkvern motorbane, der også start og serviceplass vil være.

Som i fjor skal det kåres fire norgesmestre i rally. Det er seks NM-runder i årets sesong. To på vinterføre og fire på barmark. NM-finalen er Rally Hedemarken. Nytt av året er det at en 20 minutters TV-produksjon fra hver NM-runde vil kunne ses på VG+ fra tirsdagen etter løpene.

I NM-klassen for de firehjulsdrevne internasjonale bilene, er det Ole Christian Veiby fra KNA Kongsvinger med sin svenske kartleser Jonas Andersson som ligger best an foran finalen. De har kjørt inn 113 poeng etter å ha vunnet tre runder i sin VW Polo R5. De vant blant annet forrige runde, Rally Grimstad, som ble kjørt på asfalt. Veiby og Andersson kjører også et internasjonalt program og kjemper om VM-medaljer i WRC2-klassen.

Foto: Anders Grøndal og Marius Fuglerud

På en andreplass ligger fjorårets mester, Anders Grøndal fra Asker & Bærum Motorsport og hans kartleser Marius Fuglerud. De har 96 poeng og ar blant annet vunnet Aurskog-Høland Rally denne sesongen. Grøndal debuterte med ny Ford Fiesta MK2 R5 i Rally Grimstad, og venter spent på å kjøre den på raske grusveier i Hedmark.

På en tredjeplass følger Frank Tore Larsen fra NMK Modum & Sigdal. I Rally Hedemarken skal han igjen han ha med seg kartleser Torstein Eriksen, som ellers er opptatt med VM-løp sammen med Mads Østberg. Larsen og Eriksen vant Rally Hedemarken i fjor. Frankt Tore Larsen står så langt i år med 71 poeng. Han kan ikke blande seg inn i gullkampen, men han kan ta NM-sølvet.

Foto: Morten og Merete Storsveen

I den internasjonale klassen for tohjulsdrevne biler er det Morten Storsveen fra KNA Varna, som har sin kone Merete i kartleserstolen i deres Renault Twingo R2, som leder NM med 93 poeng. De ble norgesmestere i 2017 og tok sølv i fjor.

På en andreplass ligger regjerende norgesmester Lars Martin Stensbøl fra KNA Kongsvinger, med broder Mads Ola i kartleserstolen. De har 83 poeng, men kommer ikke til start i NM-finalen.

På tredjeplass følger det unge stjerneskuddet Ola Jr. Nore fra NMK Modum & Sigdal med 68 poeng. Med sin Opel Adam R2 kjørte han inn til seier i klassen i forrige NM-runde i Grimstad. I Rally Hedemarken vil han ha med seg rutinerte Veronica Engan i kartleserstolen.

I nasjonal klasse for tohjulsdrevne biler har Anders Kjær fra NMK Larvik vært suveren så langt i år, til tross for at han måtte bryte forrige runde. Sammen med kartleser Gøril Undebakke har han vunnet tre NM-runder så langt. Det har gitt VW Golf-føreren 115 NM-poeng så langt.

Nærmest ham følger Olav Fredriksen fra NMK Modum & Sigdal med sin Volvo og med Ole Thomas Westby som kartleser. De vant forrige runde og har totalt sanket 98 poeng.

På tredjeplass følger Steffen Bjerknes fra NMK Nedre Hallingdal som har kjørt inn 54 poeng i sin Ford Escort. Bjerknes har Oda Jacobsen som kartleser.

I klassen for nasjonale biler med firehjulsdrift er det Martin Nygård fra KNA Kongsvinger som ligger i tet. Med sin Subaru har han kjørt inn 105 poeng sammen med kartleser Jørgen Eriksen. De har vunnet to av de første fem NM-rundene.

De må vente hard kamp om NM-gullet spesielt fra Bernt Kollevold fra Asker og Bærum Motorsport. Han deltok ikke i forrige NM-runde, men kommer til start i sin Mitsubishi på Hamar sammen med kartleser Steve Røkland. Kollevold ligger på andreplass med 90 poeng. Han har for øvrig tatt NM-medalje hvert år siden 2015 i denne klassen. Tredjeplassen innehas av Stein Brynildsen fra NMK Gardermoen, i Mitsubishi, med 60 poeng.

Det er 76 deltagere som starter i løpet lørdag morgen. Målgang er på Scandic Hotell Ringsaker.

Det vil bli vist en 20 minutters TV-produksjon fra løpet som vil være tilgjengelig på VG+ fra tirsdag.

Rallyradioen som kan høres på nett, www.rallyradioen.no.

Med vennlig hilsen
Hallgeir Raknerud