Offisielle portalen for Rallyhedemarken | by NMK Hamar

Rally Hedemarken 2020 AVLYST!

Pressemelding 2-20, Rally Hedemarken 2020

NMK Hamar velger å avlyse Rally Hedemarken 2020 med bakgrunn i Covid-19.

Rally Hedemarken 2020 var planlagt arrangert lørdag 19. september på kjente, krevende og publikumsvennlige grusveier på Hedemarken. Det skulle vært det nest siste løpet i Norgesmesterskapet i rally (NM) og NMKs Rallycup 2020.

Avlysningen ble besluttet etter god dialog med kommunelegen, og møte i arrangementskomiteen og styret mandag kveld 17. august.

Beslutningen med å avlyse det tradisjonsrike arrangementet er en tung avgjørelse å ta, sier løpsleder Børger Brænd, men det var bred enighet både i arrangørkomité og styret om at dette var den riktige avgjørelsen å ta.

Avlysningen er basert på flere hensyn, men i hovedsak utfordringer med å opprettholde sikkerheten til våre funksjonærer og deltakere i forhold til smitterisiko.

Det ville vært meget krevende og gjennomført løpet etter de retningslinjene vi måtte forholdt oss til, melder Brænd.

Med begrensninger i forhold til tillatte deltagerantall, uten betalende publikum og ekstrakostnader, hviler det også en stor usikkerhet i forhold til det økonomiske ved arrangementet. Dette er ikke året hvor man har rammer til et underskudd.

Vi tar ett solidarisk ansvar og avlyser årets arrangement og det er med stort håp om at situasjonen er en helt annen og mer normal i 2021. Vi vil benytte tiden frem til da, til forbedringsarbeid, opplæring av funksjonærer og videre planlegging av Rally Hedemarken 2021.

Avslutningsvis nevner Børger Brænd, det planlagte funksjonærkurs 5. september. Det er bestemt utsatt, og det vil bli satt opp en ny dato litt ut på høsten. Følg med på vår webside for mer informasjon.

Ved spørsmål kontakt:
Børger Brænd (979 72 322)
Løpsleder Rally Hedemarken 2020